måndag 27 januari 2014

Välkommen till FCs blogg


En ny termin har startat och vi som jobbar i förskoleklassen vill göra det bästa utav denna terminen. Vi har valt att starta en blogg där fokus kommer att ligga på den dagliga verksamheten i förskoleklassen - hur dagarna ser ut, vad vi gör och varför.

Genom bloggen kan ni föräldrar följa barnens arbete i skolan och på så sätt vara delaktiga i vår verksamhet. Fördelen är att ni föräldrar lätt kan återkoppla med era barn och på så sätt föra diskussionen vidare hemma.
Vårt mål är att försöka publicera ett par inlägg i veckan, men vi kommer inte ha några fasta tider för när vi publicerar. Så ni är välkomna att besöka oss här med jämna mellanrum för att hålla er uppdaterade. Detta är en offentlig blogg, därför kommer vi inte att använda oss av varken barnens namn eller lägga upp bilder på barnens ansikten.

Här på bloggen kommer ni också att kunna följa våra veckobrev, då vi valt att inte skicka ut de via mejl längre. Dessa kommer fortfarande att publiceras på måndagar.
Vi har även haft många funderingar och diskussioner kring kontaktböckernas funktion, och vi har tagit beslutet att ta bort dem. Främsta anledningen är av sekretesskäl - en kontaktbok kan lätt tappas bort och hamna i orätta händer. Vi har därför gärna kommunikation med er kring ert barn via mejl eller muntlig kontakt.

Den bästa nyheten för den här terminen är att vi kommer att vara tre förskoleklasslärare som jobbar dagligen med era barn. Detta skapar fler möjligheter och större utrymme för att verkligen tillgodose varje enskilt barn. Vi kommer att arbeta både i helgrupp och i mindre grupper, då vi anser att det är bra med variation.

Vi hoppas att ni får en rolig och värdefull läsning här på bloggen.

Hälsningar
Juliana, Pernilla och Aida

1 kommentar:

  1. Hej! Ville bara säga att det är riktigt härligt att Ni startat bloggen! Har redan nytta av den då jag precis såg inlägget om pulkaåkning idag vilket jag inte visste eftersom Salomons pappa har hämtat och lämnat. Anna

    SvaraRadera