onsdag 12 mars 2014

Skattjakt!

Efter rasten idag hände något väldigt spännande. När vi satt i samlingsringen knackade det plötsligt på dörren. Det var Maria i 1C som kom med ett brev till oss. På brevet kunde vi läsa att det stod "Till FC från Vera". Vi pratade om vem Vera kunde tänkas vara.. Efter en stund var det några av barnen som kom ihåg Vers och hennes Papegoja Polly från Lyckostjärnan som vi läste för ett tag sen.
I brevet låg en lapp där det stod "hjälp mig hitta skatten, spring till flaggstången." Vi pratade om vad en skatt är och hur man brukar leta efter en skatt.


Vi tog på oss jackorna, sprang ner på gården för att springa bort till flaggstången. Där hängde en ny lapp:



Vi läste och sprang vidare för att leta reda på nästa ledtråd:



Uppe i klättrrdtällningen fann vi nästa ledtråd, det visade sig vara en skattkarta. Vi pratade om vad vi såg på kartan och försökte lokalisera vart på kartan vi befann oss och vart skatten kunde tänkas vara någonstans:





Vi kom fram till att skatten nog fanns i förrådet. Alla barnen sprang dit för att leta, tillslut fann vi skatten inne i förrådet. Vi tog med oss skatten upp i klassrummet.



Vad skatten bestod av får ni fråga era barn ;)

Efteråt arbetade vi lite i vår arbetsbok. Barnen fick i uppgift att rita och berätta om vad de önskar att skatten bestod av om de hade hittat en egen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar